Door Roelof Naber op 6 februari 2017

Wie is uw held?

Wie is uw held?

Het blijkt een ontwapenende vraag waarop een lange stilte volgt. Waar de mensen zich zorgen over maken wordt zo opgesomd. De splitsing in de maatschappij, het kiezen voor ons “eigen hachie”, nepnieuws en de onredelijkheid van de toon in het debat of “zij in Den Haag”.

De vraag was behalve ontwapenend soms ook confronterend. Het duurde vaak langer dan de ondervraagde zelf wilde, voordat er een naam naar voren kwam van iemand of een organisatie die iets moois doet in deze tijd.

“Maar dat is ook omdat wij voor elkaar zorgen normaal vinden. Dat lijkt mij ook goed, dat wij dat normaal vinden. Toch?”

“Mensen die zich inzetten doen dat niet voor de bedankjes. ”

“Echte helden zijn heel bescheiden, die hoor je niet”.

Helden zijn inderdaad bescheiden en doen het niet voor de bedankjes, maar we willen het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan dat zij Nederland mooier maken. Het is des te belangrijker om vaker aandacht te geven aan al die mensen die we niet op tv zien, die we niet in de media horen, die niet vooraan staan te schreeuwen dat “ze” meer moeten doen, maar die zelf meer doen. Die zelf Nederland mooier maken.

De komende tijd gaan wij ons inzetten voor die lokale helden. Nou ja, niet voor allemaal. Voor de mensen die hun partner, hun moeder of zichzelf opgaven als “held” lijkt het ons beter als die zelf het compliment geven, maar waar wij iets kunnen zullen wij ons inzetten voor de helden van de stad.

Volgende week gaan we weer op pad. Wie mee wil kan zich melden opgeven bij mij via roelof.naber@gmail.com.  Kun je niet mee, maar wil je wel een held opgeven? Ga dan naar de site www.pvda.nl/acties/helden en geef je held op. Wij krijgen dan vanzelf een mailtje en zullen kijken of wij langs kunnen gaan.

Graag tot zaterdag!

Roelof Naber

Roelof Naber

Op mijn tweede ben ik al in Wageningen komen wonen en na een korte onderbreking van 10 jaar voor een studie rechten en wat eerste werkervaring ben ik in 2014 teruggekeerd. Als student bleek ik in een beschermde wereld te leven die ver weg stond van de dagelijkse problemen die veel gezinnen hadden. Dat leerde

Meer over Roelof Naber