Door Roelof Naber op 6 april 2017

feestelijke muzikale heropening stadhuis op 8 april!

Aanstaande zaterdag (her)opent het verbouwde gemeentehuis. In ons verkiezingsprogramma 2014-2018 schreven wij al:

“De PvdA wil dat de ingeslagen weg naar verbetering en vernieuwing van dienstverlening door de
gemeente Wageningen wordt voortgezet. (…) De PvdA wil daarnaast dat de gemeente Wageningen een goed werkgever is voor zijn medewerkers. De PvdA is daarom voorstander om het huidige stadhuis te verbouwen (…). Er ligt een goed plan om een modern en toekomstbestendig ‘huis der gemeente’ te realiseren in het hart van de stad.”

Het gemeentehuis is al een tijdje weer in gebruik en op 8 april is de officiële opening. Daar is er de gelegenheid om een rondleiding te krijgen in dit moderne en toekomstbestendige huis der gemeente. Het nieuwe gemeentehuis is (weer) een prachtig centrum voor de gemeente Wageningen. In het nieuwe gemeentehuis zijn de werkomstandigheden weer verbeterd en kunnen inwoners rekenen op de best mogelijke service.

De opening start met vijf parades door de stad die uitmonden in een Grande Finale ‘Comin’ Home’ op de Markt met een paar honderd deelnemers. Een speciale rol is weggelegd voor het carillon in de toren van de Grote Kerk.  Met de parade schrijft Wageningen geschiedenis, want niet eerder gaf zo’n grote en enthousiaste groep van muziekgezelschappen samen een uitvoering. Na het finalestuk en een officieel openingsmoment rond 12.15 uur verspreiden de deelnemers zich over meer dan zeven podia in het stadhuis en op de Markt. Iedereen kan tot 18 uur genieten van de tientallen optredens van Wageningse popbandjes en andere talenten. Ook zijn er verrassende rondleidingen door het Gilde en het college van B&W. In de avond is er een afterparty met bands in verschillende café’s.

 

Roelof Naber

Roelof Naber

Op mijn tweede ben ik al in Wageningen komen wonen en na een korte onderbreking van 10 jaar voor een studie rechten en wat eerste werkervaring ben ik in 2014 teruggekeerd. Als student bleek ik in een beschermde wereld te leven die ver weg stond van de dagelijkse problemen die veel gezinnen hadden. Dat leerde

Meer over Roelof Naber