5 februari 2015

Ik ga er voor!

De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug. We hebben nu in Wageningen een mooi team van enthousiaste en gedreven PvdA’ers. In de gemeentepolitiek heb ik het naar mijn zin en er is veel te leren. En toch sta ik een jaar later op nummer 10 voor de Provinciale Verkiezingen.

Waarom? Er zijn voor mij twee drijfveren: de rol naar binnen toe en de rol naar buiten.

Veel mensen roepen dat Provinciale Politiek eigenlijk alleen maar over ruimtelijke ordening gaat. Dat dat niet echt politiek is. Allemaal technisch. Maar juist bij de gemeentelijke onderwerpen waar ook de provincie over ging, de rondweg, de busbaan en veranderende verkeerssituaties, zag ik buurtbewoners, wijkverenigingen in actie komen om hun ongenoegen te uiten. Dit is iets wat hun raakt: ook ruimtelijke ordening is hartstikke politiek!

Waar ik niet van hou is tunnelvisie. En toch kom ik dit vaak tegen in de politiek. Dat is jammer en eigenlijk zou dat niet mogen. Met mijn kritische en open blik wil ik bijdragen aan een Partij van de Arbeid dat niet aan tunnelvisie doet maar juist de mensen ziet die last hebben van bijvoorbeeld een nieuw stuk asfalt.

Ook de rol naar buiten toe is belangrijk. Je achterban en de mensen op straat op de hoogte houden is lastig maar super belangrijk! Laten zien waar je als team mee bezig bent, zelfs als er minder spannende dingen op de politieke agenda staat. In de aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen zal ik een blog bijhouden. Ondertekent door ‘het meisje met de rode muts’. Een bijnaam die ik onbedoeld heb opgelopen door het steevast dragen van de PvdA muts. (Hij is ook gewoon lekker warm in de winter!)

Stiekem is er nog een derde drijfveer. Ik ben gewoon een campagne tijger. Nieuwe mensen ontmoeten, op de markt staan en lekker eigenwijs het debat aangaan (en natuurlijk gelijk hebben) vind ik prachtig! Graag ontmoet ik u komende weken tijdens de campagne voor de Provinciale Staten Gelderland èn het Waterschap Vallei en Veluwe.

Wil je Carina tijdens de campagne voor de Provinciale Verkiezingen volgen lees dan op haar blog op de website van PvdA Gelderland.