Wel meer invloed, geen correctief referendum

 

De PvdA is positief over het samenvoegen van burgerinitiatief en raadgevend referendum om zo de invloed van de Wageningers op het beleid te vergroten. Maar om nu tegelijkertijd het ook zo uit te breiden dat er sprake is van een correctief referendum, gaat ons een brug te ver. De PvdA wil graag dat de inwoners meer inspraak hebben en krijgen. En die ruimte is er in Wageningen gelukkig al volop.

Inwoners kunnen mee praten tijdens de politieke avonden tijdens de rondetafel gesprekken en in de pauze gesprekken voeren bij de statafels. We hanteren de participatieladder om mensen zoveel mogelijk bij besluiten te betrekken.

De PvdA heeft een mooie en goeie achterban , mensen die ons op de hoogte houden en in gesprek gaan met ons over wat er speelt. Ze weten ons zeker te vinden en daardoor kunnen wij tot een goed afgewogen besluit komen. Besluiten uit de Raad als onderwerp voor het referendum te maken heeft niet alleen vertraging tot gevolg, er zijn ook financiƫle consequenties, maar vooral zet het de Raad buiten spel en is daarmee een aantasting van onze democratie. Het vertrouwen in onze democratie en vooral in deze Raad zal dan ook behoorlijk geschaad worden. Dat is het ons beslist niet waard.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort