PvdA wil grens bebouwde kom verleggen om geluidsoverlast bij de Nude en de Sahara te beperken

1 maart 2022

In Wageningen zijn er twee stukjes weg waar automobilisten nu 80 km/uur kunnen rijden, waar de PvdA graag wil dat de snelheid verlaagd wordt. Het gaat aan de westzijde van Wageningen om het stuk op de Lawickse Allee tussen de rotonde bij de Marijkeweg en de rotonde bij de Gamma. Aan de oostzijde gaat het om de Ritzema Bosweg voor de rotonde bij het Stadion.

Omwonenden die wonen aan de Troelstralaan, de Albardaflat en de Sahara klagen al langer over overlast, omdat auto’s snel optrekken en weer afremmen. Dit zorgt voor geluidsoverlast en uitstoot van fijn stof. Veel beter zou het zijn de bebouwde kom grens te verleggen om zo te zorgen dat 80 km/uur ook echt alleen toegestaan is buiten bebouwd gebied.

Omdat de provincie over de grens van de bebouwde kom gaat, heeft ons Wagenings Statenlid hierover vragen gesteld aan de gedeputeerde van de Provincie Gelderland. Jan Daenen: “De Provincie zou zich moeten bekommeren om de leefbaarheid van onze buurten en gezondheid van onze inwoners. De gemeente Wageningen heeft eerder al aan de Provincie gevraagd om de grens te verleggen. Helaas is voor de PvdA en heel veel Wageningers niet duidelijk waarom hier geen gehoor aan wordt gegeven. We vragen de gedeputeerde daarom om snel helderheid te geven en de bebouwde kom grens gewoon te verleggen.”

De vragen die Jan Daenen heeft gesteld staan hier: Schriftelijke vragen N225 Jan Daenen.