Roos van de Maand uitgereikt

3 juli 2023

PvdA Wageningen gaat maandelijks burgers die een belangrijke bijdrage leveren aan de lokale samenleving met een “Roos van de Maand” in het zonnetje zetten. Als eerste de eer aan twee vrijwilligers van de dierenambulance Nederrijn die door PvdA-raadslid Otto Vleeming op 3 juli werden verrast met een mooie bos bloemen.

Dierenambulance Nederrijn rukt jaarlijks meer dan 2000 keer uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Renkum, Wageningen en Rhenen. De dieren worden naar de dierenarts of noodopvang gebracht. Ook wordt geprobeerd om de eigenaren van opgehaalde zwerfdieren op te sporen. Dierenambulance Nederrijn is een stichting en voor een groot deel van sponsors en donaties afhankelijk qua inkomsten.

Het echtpaar Tineke Pleijsier en Ernst Neering uit Wageningen zijn onmisbaar voor Dierenambulance Nederrijn. Tineke en Ernst houden niet alleen van dieren, ze zetten zich er ook honderd procent voor in. Al vijf jaar zijn beiden als chauffeur en centralist voor zowel dag- als nachtdiensten verbonden aan de dierenambulance, die opereert in het gebied langs de Rijn tussen Oosterbeek en Elst. En ook als ingevallen moet worden voor collega’s kan altijd een beroep op hen worden gedaan. Tineke maakt ook deel uit van de redactie van het magazine van de dierenambulance, waarin zij in het bijzonder excelleert in haar kennis over katten. Beiden vertegenwoordigen de dierenambulance ook op markten en voorlichtingsbijeenkomsten.