Ontdek de lokale politiek in Wageningse Masterclass

18 februari 2021

Ontdek of de lokale politiek iets voor jou is!

Aan het denken gezet door Corona? Ontdek of de lokale politiek iets is voor jou!

Heeft Corona je aan het denken gezet over een socialere en duurzamere toekomst of denk je hier al langer over? Ontdek of de lokale politiek iets is voor jou. In maart biedt de PvdA Wageningen een gratis virtuele kennismaking met sociale en duurzame politiek in Wageningen.

Ontdek in drie online sessies de lokale politiek en hoe jij jouw talenten en idealen daarin kwijt kan! In iedere sessie staat een thema centraal. Annemiek Nelis (PvdA Wageningen) begeleidt de sessies. De drie avonden zijn van 20.15 (inloop 20.00 uur) tot 21.30 uur op 2, 23 en 30 maart.

Het online programma ziet er als volgt uit:

Op 2 maart: Hoe werkt de lokale politiek?

PvdA wethouder Anne Janssen en oud-minister Jeroen Dijsselbloem geven een persoonlijk kijkje in de keuken van de gemeentelijke organisatie, het college van Burgemeester & Wethouders en de verbinding met landelijke politiek. Dit zal interactief gebeuren met veel ruimte voor vragen en gesprek.

Op 23 maart: Hoe werkt de gemeenteraad?

Een kijkje achter de schermen van de gemeenteraad: hoe werkt het, wie doet wat, hoe bereid je een debat voor, wat is de rol van inwoners, etc.?  Peter van Heemst (oud-kamerlid, oud-fractievoorzitter Rotterdam en nu actief binnen de PvdA als trainer) zal op eigen wijze met jullie aan de slag gaan. Jan Willem Kamerman (fractievoorzitter PvdA Wageningen) neemt ons mee in de actuele Wageningse politiek.

Op 30 maart: Hoe werkt een politieke partij als de PvdA en waar ligt jouw hart?

In deze sessie nemen we je mee in hoe een politieke partij als de PvdA werkt. Rita Weeda (raadslid in Renkum en ruime ervaring binnen de PvdA) en Maarten van den Bos (Gelders kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen) vertellen hoe zij persoonlijk betrokken zijn (geraakt) bij de PvdA en geven een kijkje in de PvdA als partij.

In deze sessie onderzoeken we ook met elkaar waar jouw hart ligt als het gaat om het bouwen aan een sociale en duurzame toekomst via de politiek.

Praktische informatie

Deelname is kosteloos. We mikken op een groep van ongeveer 12 deelnemers. We verwachten in principe dat je bij alle drie de bijeenkomsten aanwezig bent.

Heb je vragen bel Gerda Grave: 06 22184118

Geef je op door een mail te sturen naar: [email protected]

De zoomlink wordt gemaild na opgave.