24 februari 2017

Kamerlid Loes Ypma mee met bustour door regio op 4 maart

Op zaterdag 4 maart gaan de afdelingen van de PvdA in Wageningen, Veenendaal en Ede gezamenlijk de straat op om campagne te voeren voor 15 maart. Met Kamerlid Loes Ypma in hun midden gaan tientallen vrijwilligers het gesprek aan met de kiezer over de verkiezingen die dan plaats vinden. De drie afdelingen organiseren daartoe een bustour door de regio en ondersteunen lokale acties in het centrum van Ede, Wageningen en Veenendaal.

Loes Ypma over de actie: “Er valt wat te kiezen op 15 maart. We zien nu het herstel van onze economie. De werkloosheid daalt en voor het eerst in zeven jaar hebben méér mensen een vaste baan. Het is zaak Nederland nu echt vooruit te brengen. Met eerlijke spelregels in de economie, zodat bedrijven ook netjes belasting betalen. Op de werkvloer, zodat we uitbuiting voorkomen en mensen vaste contracten krijgen. En in de samenleving, zodat we minder schreeuwen naar elkaar en meer naar elkaar luisteren.”

Iedere PvdA-afdeling voert op zaterdag 4 maart ook lokaal campagne. PvdA Ede staat die dag met wethouder, raadsleden en vrijwilligers voor de Oude Kerk en deelt verkiezingstijdschriften en rozen uit. In Veenendaal staan vrijwilligers op de marktkraam in de Hoofdstraat. Zij krijgen allemaal steun van de vrijwilligers uit de bus.

Naast Ypma heeft ook de voorzitter van de Gelderse PvdA-Statenfractie Peter Kerris en statenlid Piet Wanrooij hun medewerking toegezegd.

Hieronder het schema van de tour door de regio:

10.30 – 11.30 uur: Bustour centrum van Wageningen, eindigen bij de marktkraam van PvdA – Wageningen

13.00 – 14.00 uur: Bustour centrum van Veenendaal, eindigen bij de marktkraam van PvdA Veenendaal.

14.30 – 15.30 uur: Bustour centrum van Ede, eindigen bij Oude Kerk