Future Center Wageningen

Al jaren zijn initiatiefnemers bezig om een goed plan te maken voor hergebruik van het oude voetbalstadion op de berg. Over het initiatief om het stadion op de berg te behouden en om te bouwen tot een centrum voor voeding, sport en beweging zijn Wageningers verdeeld. Voorstanders willen de herinnering aan het glorieuze voetbalverleden levend houden, een stukje cultuurhistorisch erfgoed van Wageningen voor afbraak behoeden en . Tegenstanders willen het stadion afbreken en teruggeven aan de natuur met als argument dat het stadion ligt in de ecologische hoofdstructuur. Ook binnen de PvdA speelt deze discussie.

De fractie kiest voor behoud en hergebruik van het stadion. Daarmee geven we gehoor aan de grote groep Wageningers die de plek zien als een deel van de geschiedenis van Wageningen en vol nostalgie denken aan vroeger. Het is een bijzonder deel van de cultuurhistorie van Wageningen zonder raakvlak met de universiteit. We zien een symbiose tussen natuur en het menselijke verleden op de berg.

We rekenen erop dat er snel weer gevoetbald gaat worden, ook al is het niet in competitieverband. We ondersteunen de initiatieven om in samenwerking met het hotel De Wageningse Berg trainingswedstrijden te organiseren voor profclubs.