Veel studenten blij met verloting kamer-inboedel door JS en PvdA Wageningen op AID

21 augustus 2019

Tijdens de Infomarkt van de Algemene Introductie Dagen van de universiteit heeft de PvdA Wageningen samen met de JS een verloting georganiseerd van allerlei huisraad, variërend van borden en glazen tot een Fatboy en slaapbank. De behoefte hieraan bleek groot te zijn. Onder grote belangstelling trok wethouder Anne Janssen de lootjes waarna spreekstalmeester Minke Reijn de gelukkige winnaars naar voren riep. Hiermee hebben we op een positieve manier aandacht gevraagd voor de kamernood onder studenten.

 

Standpunt PvdA Wageningen studentenhuisvesting

Wageningen is dé linkse studentenstad van Nederland. Hier werken we aan oplossingen voor de toekomst van Nederland en de wereld.

Wij zijn als PvdA Wageningen dan ook trots op al onze studenten. En daarom willen we dat alle studenten een kamer kunnen vinden in onze prachtige linkse stad, en zich net als ons kunnen onderdompelen in Wageningen.

  1. Daarom bouwen we in Wageningen de komende jaren meer dan 1500 duurzame studentenwoningen. Zo zorgen we dat alle studenten uiterlijk in mei van het studiejaar in Wageningen kunnen wonen.
  2. We kiezen er bewust voor om deze woningen te laten bouwen door sociale studenten woningcorporaties, namelijk Idealis en Duwo. Bij deze corporaties betaal je geen woekerprijzen voor je kamer, worden er duurzame studentenkamers gebouwd en zijn er per complex sociale huismeesters die je helpen als je net iets minder makkelijk contact maakt.
  3. De PvdA wil dat je daardoor in Wageningen kan wonen op plekken waar je huisbaas er voor jou is en niet voor het geld.
  4. Tot slot maken we mogelijk dat overal in Wageningen er studentenhuizen kunnen zijn. De limiet voor het aantal studentenhuizen ligt daarbij op 1 per 20 huizen. Dat geldt zowel voor een villawijk met veel grote woningen, zoals Wageningen Hoog als in wijken met veel kleine woningen als de Tarthorst. Daarnaast zijn studentenwoningen boven winkels en horeca, bijvoorbeeld in het centrum, altijd toegestaan.