Door Petra van Amersfoort op 15 april 2015

Startpunt goed van start

Startpunt Wageningen is een informatie en ontmoetingspunt voor alle Wageningers die vragen hebben die gaan over de zorg. Vragen omtrent, opvoeding, ondersteuning, dagbesteding, wonen, mantelzorg  en nog veel meer. Buiten  het feit dat je binnen kan lopen voor vragen zijn er activiteiten en koffieochtenden. Het Startpunt is pas begin dit jaar opgeknapt en heropend. Voor heen was dit het Palet waar het Centrum Jeugd en Gezin in zat . De inloop is veel sfeervoller  geworden en er werken meer mensen dan voorheen in het Startpunt. Hulpverleners van verschillende instanties die samenwerken om inwoners van Wageningen te helpen met hun vragen en ondersteuning.

Niet alleen professionals zijn aanwezig in het Startpunt maar ook vrijwilligers en Wageningers die activiteiten hebben opgezet om andere mensen te helpen vanuit hun eigen ervaring en deskundigheid.
Ik ben in gesprek geweest met Jolanda van Keulen de coördinator van het Startpunt, Zij vertelde hoe het op dit moment in het Startpunt verloopt, wat de vorderingen zijn en hoe de samenwerking onderling verloopt. Het zal nog zijn weg verder moeten vinden maar het begin van een goede samenwerking en ondersteuning is gemaakt . Er zijn steeds meer mensen die hun weg vinden naar het Startpunt.
In het najaar zal ik nogmaals het Startpunt bezoeken om te horen en te zien hoe de vorderingen zijn. Want het heeft natuurlijk tijd nodig om iets goeds neer te zetten waarbij zoveel verschillende mensen en organisaties bij zijn betrokken.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Wie ben je? Mijn naam is Petra van Amersfoort, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen Waogeningse. Ik hou van een goed boek, thrillers het liefste, een goede film op zijn tijd kan ik ook van genieten, het meest geniet ik van mijn gezin en mijn honden. Enthousiast van?

Meer over Petra van Amersfoort