Door Petra van Amersfoort op 6 september 2017

Reistijd leerlingenvervoer Wageningen te lang

vaak zelfs helemaal geen leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer van kinderen met een beperking, die dit schooljaar vanuit Wageningen naar school of dagbesteding in Ede, Veenendaal en Oosterbeek gaan, kost op dit moment veel meer reistijd dan nodig en verantwoord is. Gebleken is dat kinderen die om tien over half negen school hebben, om zeven uur al klaar moeten staan om opgehaald te worden! Na school duurt het vervolgens weer twee uur voordat ze thuis zijn; kinderen maken op die manier onverantwoord lange dagen en moeten urenlang stil zitten in een busje, wat juist voor kinderen met een beperking een zware belasting is.

Ook komt het regelmatig voor, dat kinderen helemaal niet opgehaald worden en daardoor niet naar school kunnen, of door leerkrachten worden thuisgebracht. Kinderen die in het weekend naar dagbesteding gaan, zijn in sommige gevallen zelfs door ambtenaren van de gemeente Wageningen gebracht, bij gebrek aan leerlingenvervoer!

Dit kan zo niet langer. PvdA Wageningen is van mening dat de reistijd voor leerlingenvervoer niet meer dan 60 minuten mag zijn en gaat zich er hard voor maken dat dit de norm wordt voor het leerlingenvervoer in Wageningen. Intussen werkt de PvdA Wageningen samen met de gemeente om de problemen met het leerlingenvervoer op te lossen; er word met man en macht gewerkt aan aan dit probleem en inmiddels biedt de gemeente  getroffen gezinnen een kilometervergoeding aan voor de keren dat leerlingen niet door het leerlingenvervoer zijn gebracht en/of opgehaald.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort