Door Petra van Amersfoort op 25 april 2017

PvdA bezorgd om toekomst kindertelefoon.

De PvdA heeft vernomen dat de Kindertelefoon en vergelijkbare activiteiten zoals het Advies Klachtenbureau Jeugdzorg en Sensoor in hun voortbestaan worden bedreigd door het stopzetten van de centrale financiering vanuit de VNG. De PvdA wil niet dat deze voorzieningen verdwijnen. Voor jongeren en gezinnen is het vaak de enige manier om anoniem om hulp en ondersteuning te kunnen vragen of hun zorgen kunnen uiten.

De voorzieningen zijn van onschatbare waarde en de PvdA vindt het zorgelijk dat deze voorzieningen dreigen te stoppen per 1 Januari 2018. De afgelopen jaren betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties van de Kindertelefoon namens alle gemeenten. Zo hoefde er niet met elke gemeente apart zaken gedaan te worden. Maar die regeling stopt volgend jaar, waardoor gemeenten moeten gaan betalen voor de dienst.

De PvdA Wageningen heeft schriftelijk vragen gesteld of de kindertelefoon kan rekenen op steun vanuit Wageningen. Hoewel er is aangegeven dat Wageningen voornemens is om de overeenkomst te tekenen voor het behoud van de kindertelefoon, Advies Klachten Bureau Jeugdzorg en Sensoor zullen wij (indien noodzakelijk) toch vragen aan het B&W om de toezeggingen concreet vast te leggen voor 1 juni 2017. Zo kan er geen twijfel meer over bestaan dat deze voorzieningen behouden blijven voor Wageningers.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort