Door Roelof Naber op 15 maart 2015

Politiek Café goed bezocht

Op de eerste mooie, zonnige dag van 2015 spraken Mei Li Vos en Peter Kerris in het de Wilde Wereld over de verkiezingen van 18 maart. De opkomst lag op de door Martin Bril bewierrookte rokjesdag hoog. Hoewel het niet makkelijk is geweest de laatste jaren om PvdA’er te zijn was de zaal vol optimisme. De economie gaat beter. De maatregelen van het kabinet helpen. Maar nog veel belangrijker, na magere jaren is verder bezuinigen niet meer nodig.

Daarom was de boodschap: “Er valt echt iets te kiezen”.  Niet alleen voor het vasthouden van de koers landelijk, maar ook voor een eerlijk verhaal in de provincie. Het moet goed werken en goed wonen zijn in Gelderland. De PvdA maakt voor provincie de keuze om nu de gelden van Nuon uit te geven aan goed en eerlijk werk. Geen outlet winkels langs de snelwegen buiten de gemeente, maar inzetten op het leefbaar houden van de binnensteden en dorpskernen.

Daarnaast moet er geld worden gereserveerd voor het verduurzamen van huizen.  Per maand bespaard een gezin
€30- € 65 als een huis goed wordt geisoleerd. Een simpele optelsom is bovendien dat de stroom die niet wordt gebruikt ook niet hoeft te worden opgewekt.

Mei Li Vos gaf nog maar eens aan dat de sociaal democratie de weg is naar een beter Nederland. Geen groepen in de samenleving isoleren of doodwensen zoals de premier dat deed, maar juist samen de toekomst aan gaan.

De verkiezingen van 18 maart komen niet te vroeg. Ze zijn juist precies op tijd. Geholpen door de internationale economie is de lente in aantocht en breken betere tijden aan voor iedereen, dank zij de PvdA.

Roelof Naber

Roelof Naber

Op mijn tweede ben ik al in Wageningen komen wonen en na een korte onderbreking van 10 jaar voor een studie rechten en wat eerste werkervaring ben ik in 2014 teruggekeerd. Als student bleek ik in een beschermde wereld te leven die ver weg stond van de dagelijkse problemen die veel gezinnen hadden. Dat leerde

Meer over Roelof Naber