Door Petra van Amersfoort op 9 februari 2016

Op bezoek bij……Anderwijs

Via de banenmarkt in Wageningen raakte ik in gesprek met Iris van Anderwijs . Het was zeer interessant gesprek waardoor ik een afspraak heb gemaakt om meer te weten te komen wat Anderwijs nu precies inhoud .

Anderwijs is een landelijke vrijwilligersvereniging bestaande uit goed getrainde en zorvuldig geselecteerde vrijwilligers. Het gaat voornamelijk om studenten en pas afgestudeerden. Zij worden getraind om bijles te geven aan scholieren op het middelbare onderwijs. Er wordt ook een verklaring omtrent gedrag gevraagd van de vrijwilligers voordat zij begeleiding  en bijles kunnen en mogen geven aan de jongeren. De  training die aan de begeleiders wordt gegeven, wordt  gegeven door ervaren leiding binnen de vereniging zelf.

De leerlingen aan wie bijles wordt gegeven krijgen deze ook in een unieke vorm. In de vorm van zogeheten “Bijspijkerkampen voor middelbare scholieren”. Een vorm van bijles maar dan op een kamp georganiseerd.

Per dag wordt er zes uur besteed aan het leren. Men krijgt te maken met een ontspannen sfeer waar de jongeren hun lesstof kunnen ophalen. Een jongere maakt niet alleen huiswerk, maar krijgt ook begeleiding in het hanteren van de leerstof. Vaak leren jongeren op een andere manier met de stof om te gaan. Deze methode werkt ook door na het kamp. Veel  jongeren gaan vervolgens met meer zelfvertrouwen naar school.

Het was een zeer leuk en interessant gesprek. Het is fijn te horen dat dit soort initiatieven ook voor jongeren in Wageningen aanwezig is.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Wie ben je? Mijn naam is Petra van Amersfoort, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen Waogeningse. Ik hou van een goed boek, thrillers het liefste, een goede film op zijn tijd kan ik ook van genieten, het meest geniet ik van mijn gezin en mijn honden. Enthousiast van?

Meer over Petra van Amersfoort