Op 20 maart ook Waterschapsverkiezingen

2 maart 2019

Op 20 maart stemmen we voor Provinciale Staten en voor het bestuur van het Waterschap. De PvdA is een van de zogenaamde waterschapspartijen.

Onze waterbelangen worden behartigd door waterschap Vallei en Veluwe. Het gaat om zowel het kwantitatieve beheer, nat en droog, als het zorgen voor de kwaliteit van het water. Daarvoor moeten de belangen van landbouw, natuur en recreatie tegen elkaar worden afgewogen. Het Waterschap legt aan de ingezetenen heffingen op voor het kunnen uitvoeren van het waterbeheer. We betalen een zuiveringsheffing en een watersysteemheffing.

Mathilde Maijer, nu nog fractievoorzitter van PvdA Wageningen, is kandidaat voor de waterschapsverkiezingen. Zij voert de lijst van de PvdA aan.

Enkele uitspraken van Mathilde:

1. Solidariteit bij lusten en lasten. Kwijtschelding blijft en de veroorzaker betaalt.
2. Duurzaamheid: energie neutraal en op weg naar 100% circulariteit in de natuur van stad en land. Dus voldoende schoon water en bloemrijke dijken, wandel- en fietspaden langs sloten en rivieren, en maatregelen tegen insectensterfte.
3. Meer water en groen in stedelijk gebied, schoon zwemwater, voldoende waterberging en doorstroming, en geen blauwalg of hittestress.

In het PvdA verkiezingsprogramma voor het Waterschap zijn de doelstellingen uitgewerkt.

Mathilde is is zeer betrokken bij natuur en landschap. Zie daarvoor haar blog Landschaplopen.

Op dinsdagavond 5 maart debatteren vertegenwoordigers van de waterschapspartijen in de Bibliotheek. Voor de PvdA neemt Liesbeth van Dijk hieraan deel.  Liesbeth zit al enkele periodes in het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Zie ook de Agenda.