Door Petra van Amersfoort op 1 april 2015

Meldpunt Vrijwilligers Wageningen

Ik bezocht het Meldpunt Vrijwilligers in Wageningen. Zes mensen aan de koffietafel verwelkomde mij met koffie en koek. Veel gelach en schik, het was erg leuk om zo onthaald te worden.
Ik kreeg een rondleiding door het pand en vervolgens kreeg ik vier verschillende mensen te spreken. Ieder had een andere rol binnen het Meldpunt Vrijwilligerswerk.

Het was goed om te horen op welke verschillende manieren de mensen van het Meldpunt, actief zijn. Het werk bestaat naast het leggen van verbindingen tussen verschillende organisaties en de vrijwilligers ook uit het motiveren en ondersteunen van de vrijwilligers. Dat doen ze door het organiseren van workshops, trainingen en bijeenkomsten.
Het Meldpunt zet zich bijvoorbeeld ook in voor de maatschappelijk stage die scholieren in het middelbaar onderwijs, moeten volgen als onderdeel van het studieprogramma. Zo ontlasten ze het onderwijs en maken jongeren kennis met het vrijwilligerswerk.
Door het leggen van verbinding en samenwerken met anderen krijgt het Meldpunt Vrijwilligers veel voor elkaar. Het meldpunt vrijwilligerswerk is een prachtig initiatief waar veel enthousiaste mensen werken. Dit is heel belangrijk voor Wageningen. Een onafhankelijk meldpunt met een groot netwerk in de Wageningse samenleving kan veel betekenen voor alle Wageningers.

 

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Wie ben je? Mijn naam is Petra van Amersfoort, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen Waogeningse. Ik hou van een goed boek, thrillers het liefste, een goede film op zijn tijd kan ik ook van genieten, het meest geniet ik van mijn gezin en mijn honden. Enthousiast van?

Meer over Petra van Amersfoort