Koninklijke onderscheiding voor Hans Teunisse

29 maart 2018

Koninklijke onderscheiding voor Hans Teunisse

Maandagavond 26 maart 2018 reikte Burgemeester Geert van Rumund tijdens het afscheid van een aantal vertrekkende raadsleden een koninklijke onderscheiding uit aan Hans Teunise ,raadslid PvdA Wageningen . Hans kreeg een onderscheiding “Lid van oranje Nassau ” vanwege zijn jarenlange inzet voor het openbaar bestuur .Hans is 16 jaar raadslid geweest van de PvdA wageningen .

Fractie en bestuur feliciteren Hans met deze fantastische en verdiende onderscheiding !

Dankwoord afscheid als raadslid van Hans Teuniss :

Laat ik beginnen met te zeggen: u hoeft niet bang te zijn dat ik in een zwart gat val. Hoe vaak heb ik deze vraag de afgelopen maanden wel niet gekregen. Natuurlijk is stoppen na 16 jaar een behoorlijke stap, maar ik kom mijn tijd echt wel goed door. Het zijn van raadslid is continu omgaan met dilemma’s van maak ik wel de juiste keuze. Eigenlijk een soort jongleren. Maar de kunst van jongleren is niet het op tijd vangen van een bal, maar vooral het op tijd loslaten. En die tijd van loslaten is nu dus gekomen.
Ik wil iedereen bedanken die er voor gezorgd hebben dat ik steeds energie en plezier had om dit mooie vak van raadslid – want ik vind het echt een vak – heb mogen doen.
Allereerst bestuur en leden van de PvdA, voor het vertrouwen, dat zij mij steeds een mooie plek op de kieslijst hebben gegund, zodat kiezer een stem op mij konden uitbrengen.
Dan natuurlijk al die PvdA fractiegenoten door de jaren heen. Het team waarmee ik de afgelopen vier jaar mee heb mogen samenwerken, de fractie en steunfractie: met Mathilde en Petra in de raad, maar zeker ook Hans, Yvonne, Florence, Otto, Jan Willem, Jan, Peter en Minke. En u als collega raadsleden voor het debat soms met steun soms zonder steun voor onze voorstellen.
En natuurlijk de mensen van de griffie, dat is al vaak gezegd vanavond, maar ook voor alle ambtenaren en bodes hier in het stadhuis. Onmisbaar. Dan speciaal dank voor jou Geert, als burgemeester van deze stad, niet alleen als burgervader, maar ook als voorzitter van deze raad. We hebben het je niet altijd makkelijk gemaakt, maar jou aanpak en rust gaf mij steeds inspiratie.
Ook al die mensen, instellingen, verenigingen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet, niet alleen hier in dit huis maar ook in de stad. Ik hoop dat ik voor hen de volksvertegenwoordiger ben geweest waarop zij rekenden.
En natuurlijk mijn gezin thuis. Netty, Arlieke, Maurijn en Lotte, zonder jullie steun op de achtergrond had ik dit al helemaal niet kunnen doen. Heel erg bedankt.
Tot slot, iedereen nogmaals heel erg bedankt voor al die jaren. Ik wens de nieuwe raad en het nieuwe college veel wijsheid toe. Neem de juiste besluiten, dat verdient Wageningen, dat verdienen de Wageningers!

Hans Teunisse, 26 maart 2018