22 november 2013

Kieslijst PvdA Wageningen vastgesteld!

Tijdens een drukbezochte ledenvergadering in het Volkshuis hebben de leden van de Partij van de Arbeid hun kieslijst voor 2014 vastgesteld. Het bestuur van de PvdA is blij dat zoveel Wageningers interesse hebben in de lokale politiek en een plekje wilden bezetten op de lijst. Dat maakt dat de ambitie om een sterke en brede Fractie+ te vormen kan worden gerealiseerd. 

Fractie+ bestaat uit Mathilde Maijer, Petra van Amersfoort, Hans Teunisse, Roelof Naber, Carina Nieuwenweg, Elmar Theune, Samy Saleh, Hans Paquay, Linda Kaster en Henk Slegten.

Petra van Amersfoort, Roelof Naber en Carina Nieuwenweg zijn de meest opvallende nieuwe namen in de top van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Met deze lijst brengt de PvdA Wageningen een mooie mix van ervaren en jonge enthousiaste mensen, verspreid wonend over de stad, en met diverse achtergronden.

Mathilde Maijer (53) werd unaniem en met applaus gekozen tot lijsttrekker. Mathilde kenmerkt zich door haar authentieke en scherpe debatstijl en haar kennis op het gebied van gemeentelijke financiën. Met haar betrokkenheid bij alles wat met mensen en natuur te maken zorgt zij er voor dat besluiten niet alleen voor nu worden genomen, maar dat ook met toekomstige generaties rekening wordt gehouden. Daarmee geeft zij gezicht aan het verkiezingsprogramma van de PvdA: ‘Verder bouwen met elkaar’. Dit programma staat voor een betrokken, duurzame en dynamische samenleving.

Hoogste nieuwkomer is de voor veel mensen al bekende Wageningse Petra van Amersfoort (40). Petra is medeoprichter van het Oudernetwerk Jeugdzorg in Gelderland. Zij was zéér actief als pleitbezorger voor betrokkenheid van ouders bij de oprichting van Centra voor Jeugd en Gezin en in de gemeentelijke jeugdzorg. Zij biedt altijd een luisterend oor en gaat daadwerkelijk voor de mensen door het vuur. In 2011 won zij nog de Gelderse Jeugdzorg Award.

Roelof Naber (33) en Carina Nieuwenweg (23) zijn beide relatief nog onbekend. Roelof is opgegroeid in Wageningen en na een studie rechten in Nijmegen recent weer terug gekeerd. Hoewel hij uit een rood nest komt is hij pas tijdens zijn studie, via de Rosa Leergang, actief in contact gekomen met de PvdA. Belangrijk voor hem is het oprichten van een permanent ombudsteam om daarmee de directe band tussen de fractie, de achterban en de bewoners van Wageningen te vergroten. Carina Nieuwenweg is pas kort woonachtig in Wageningen. Zij studeert moleculaire levenswetenschap aan de Wageningen UR. Afgelopen maanden heeft zij een vliegende start gemaakt als fractievolger. Zij kenmerkt zich door haar gedrevenheid en enthousiasme om studenten en inwoners van Wageningen meer voor elkaar te laten betekenen. Maar heeft daarnaast zich al snel ingewerkt in een aantal andere dossiers.

Hans Teunisse (52) als ervaren fractielid en Elmar Theune (56) als de huidige wethouder met de portefeuille Sport, Zorg en Welzijn brengen de nodige politieke ervaring en kennis in.

De volledige lijst van de PvdA Wageningen: 1. Mathilde Maijer, 2. Petra van Amersfoort, 3. Hans Teunisse, 4. Roelof Naber, 5. Carina Nieuwenweg, 6. Elmar Theune, 7. Samy Saleh, 8. Hans Paquay, 9. Linda Kaster, 10. Henk Slegten, 11. Ingrid Hijman, 12. Yvonne Drissen, 13. Marieke de Lange, 14. Peter Spitteler, 15. Teatske de Vries, 16. Liset Ottens, 17. Inge Mauritz-Assendelft, 18. Mink Reitsma, 19. Sonja Kruitwagen, 20. Gerard Jongedijk, 21. Peter de Boer, 22. Carlo Vromans, 23. Ger Naber, 24. Rinus Tazelaar, 25. Louis Razoux Schultz, 26. Annelies de Vries, 27. Louis van Kessel, 28. Franka Cadee, 29. Paul Apeldoorn, 30. Karin Horsman.