JS’er Tijn mede organisator Popronde Wageningen

25 september 2018

Popfestival Popronde doet dit jaar 41 Nederlandse steden aan, waaronder –zoals gebruikelijk –Wageningen. JS’er Tijn Bonnemaijers is voor de derde keer op rij betrokken bij de organisatie.

Popronde is een gratis, rondreizend muziekfestival waarbij de 41 deelnemende steden mogen kiezen uit een selectie beginnende bands en nieuw talent. Op donderdag 27 september treden er op 18 podia 29 beginnende bands en artiesten op. Dit jaar waren er 148 acts om uit te kiezen.

Tussen 4 uur ’s middags en 4 uur ’s nachts zullen 29 optredens plaatsvinden. ‘Cafés, restaurants; we hebben iedereen met een tap in zijn gebouw gevraagd om mee te doen.’ Ook winkels zoals de Gelderse IJzerhandel en de HEMA doen mee. De HEMA komt extra in de spotlight te staan. Tijn: ‘Dit jaar hebben we voor het eerst een officiële kick-off. We hebben de nieuwe wethouder van Cultuur, Anne Janssen, gevraagd om het festival om 4 uur te openen bij de HEMA’.

Grote namen
Tijn is actief bij Popcultuur Wageningen, de stichting van waaruit onder andere Popronde wordt georganiseerd. ‘De opzet van Popcultuur is om aanstormende bands een podium te bieden.  Tijn: ‘De kloof waar zo vaak over gesproken wordt, tussen mensen van WUR en oorspronkelijke Wageningers, kan op deze manier verkleind worden. Zelf geloof ik trouwens niet zo in die kloof: de overeenkomsten zijn altijd groter dan de verschillen.’