Door Petra van Amersfoort op 22 mei 2015

Jobmaatjes

Samen met Samy Saleh ben ik naar een informatie bijeenkomst geweest in De BBLTHK. ‘Reconnact Jobmaatje’ hield daar een informatiebijeenkomst. Omdat de PvdA geïnteresseerd is in alles wat de werkgelegenheid aanjaagt waren we nieuwsgierig naar het concept ‘Jobmaatje’.
Het was een prachtige bijeenkomst en een erg goed burgerinitiatief. Heet is dan ook niet verwonderlijk dat dit initiatief door de gemeente Wageningen wordt ondersteund. Reconnact is in september 2014 van start gegaan met met promoten en werven van vrijwilligers.
Deze vrijwilligers worden getraind als maatjes en daarna kunnen ze andere mensen helpen en ondersteunen . Zij helpen kwetsbare mensen die werkzoekende zijn. Door o.a. hun maatje te motiveren, helpen bij het zoeken van vacatures, ze op andere ideeën te brengen en de eigen ervaringen te delen.
Alle Jobmaatjes zijn vrijwilligers waarbij ervaringsdeskundigheid een grote rol speelt. Zoals de meeste vrijwilligers bestaat het werk uit het helpen om net dat steuntje in de rug te zijn. Bijzonder van Jobmaatjes is dat de vrijwilligers de gelegenheid krijgen om hun eigen werkervaringen te delen.
Veel Jobmaatjes doen dit werk omdat zij zelf wel een goede baan hebben of een eigen zaak en graag iets terug willen doen voor degene die dat niet gelukt is.  ‘Iets terug doen voor een ander’ en ‘het geeft voldoening om een ander te mogen helpen’ zijn de motieven van de Jobmaatjes. Samy en ik waren erg onder de indruk en vinden het een heel goed initiatief. Ga vooral zo door!

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort