23 december 2016

Ingezameld speelgoed in goede handen

Afgelopen ALV hebben wij ontzettend veel donaties ontvangen voor de speelgoedbank. Op dinsdag 22 november 2016 zijn deze door het bestuur afgeleverd bij Ellie en Miranda van de speelgoedbank.

Op dit moment zijn 300 kinderen die in aanmerking komen voor 4 cadeautjes per kwartaal, met hun verjaardag en met sinterklaas. Wie een pas heeft voor de voedselbank komt in aanmerking voor hun steun. De voedselbank Wageningen ondersteunt bovendien niet alleen kinderen uit Wageningen, maar ook uit Ede, Rhenen, Renkum, en Veenendaal.

Geen enkel kind hoort in armoede op te groeien. De PvdA strijd daarom tegen kinderarmoede. Recent is hiervoor 100 miljoen extra vrijgemaakt (http://resultaten.pvda.nl/de-kans-het-beste-uit-jezelf-te-halen/). De besteding van dit geld moet nog vorm krijgen. De PvdA Wageningen zal daarom kijken of hieruit middelen vrij te maken zijn voor dit soort lokale initiatieven.

De speelgoedbank is één van de lokale initiatieven zodat ieder kind mee kan doen in Wageningen. Die initiatieven koesteren en steunen we.