Door Petra van Amersfoort op 13 december 2014

Huishoudelijke Hulp 1: Het gaat om mensen

Afgelopen week bepaalde de rechter dat een hoogbejaard echtpaar in het Friese Dantumadiel hun huishoudelijke hulp na 1 januari 2015 niet zomaar kan worden stopgezet zonder te kijken naar hun persoonlijke situatie. Wethouder De Brito is nu aan het kijken wat de implicaties van deze uitspraak zijn voor de gemeente Wageningen. Voor de PvdA Wageningen bevestigt deze uitspraak in ieder geval het standpunt dat inwoners bij het invoeren van de nieuwe zorgwetten goed gekeken moet worden naar de behoefte aan zorg. En dat zij op zijn minst recht hebben op een ‘zachte landing’.

Meerdere keren heeft de PvdA Wageningen samen met andere fracties, geprobeerd om de huishoudelijke hulp te behouden of om een zachte landing te realiseren. Telkens was de Wageningse raad niet te overtuigen en kregen de voorstellen geen meerderheid.

Of Wageningen nu juridisch goed of fout zit is voor PvdA niet zo van belang. Maar wèl dat het hier gaat om mensen, en nog wel de zwakkere in de samenleving die recht hebben op een menselijke behandeling en daar hoort een zogenaamde zachte landing bij.

 

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Wie ben je? Mijn naam is Petra van Amersfoort, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen Waogeningse. Ik hou van een goed boek, thrillers het liefste, een goede film op zijn tijd kan ik ook van genieten, het meest geniet ik van mijn gezin en mijn honden. Enthousiast van?

Meer over Petra van Amersfoort