Fijn wonen in Kortenoord

16 oktober 2019

Het volgende deelplan van Kortenoord wordt alweer een wijk naar ons hart: veel sociale huur en goedkope koop, en een fijne mix van huizen in allerlei prijsklassen en diverse woonvormen.

Bijzonder vinden wij de ontwikkeling van het Groene Hofje.
Dit wordt een woon-zorghofje: een plek waar kwetsbare mensen met een ggz-diagnose en hun mantelzorgers kunnen wonen. Dit prachtige initiatief is ontstaan door ouders die hun handen ineen hebben geslagen.
Ze willen een fijne woonplek voor hun volwassen kinderen die hun eigen leven willen leiden met hulp op maat. Een combinatie van professionele zorg, mantelzorg en betrokken buren, middenin de samenleving: geweldig toch?
Hier gaan jonge mensen wonen die neigen tot eenzaamheid, die middenin de samenleving willen wonen maar wel veiligheid nodig hebben. De PvdA is blij dat voor dit initiatief een mooi plekje gevonden is in het nieuwe deelplan.

Hoe blij we ook zijn met de ontwikkeling van het nieuwe grote deelplan met meer dan 400 huizen, het is niet de bedoeling dat mensen aan de Nijlantsingel de komende 5 tot 10 jaar in de herrie van het bouwverkeer zitten.
We rekenen erop dat een andere oplossing voor de bouwweg wordt gevonden.

Waar ben je naar op zoek?