Door Roelof Naber op 10 februari 2017

Eindelijk: “Kirpestein” verdwijnt als lelijkste plekje

Stichting studentenhuisvesting Idealis en de ontwikkelaar van Kirpestein hebben vorig jaar een schetsplan gemaakt voor ontwikkeling studentenhuisvesting op de plek waar vroeger de garage Kirpestein stond (hoek Churchillweg, Ritzema Bosweg). Nu duidelijk is dat de provincie en de molenaar van “De Vlijt” ook kunnen instemmen met het plan, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de formele procedure te starten om dit plan te realiseren.

Het plan voorziet in een lang gekoesterde wens om op deze centrale plek, de entree van de stad iets moois te ontwikkelen. Inwoners noemen deze plek vaak het lelijkste plekje van Wageningen. De gemeente, Idealis en ontwikkelaar hebben samengewerkt om een schetsplan voor studentenhuisvesting op deze plek te maken. Vervolgens heeft de gemeente zich gebogen over de gevolgen voor de ‘windvang’ van de molen. De molen mag namelijk niet beperkt worden in de wind: dat zou het draaien van de molen kunnen belemmeren.

Het schetsplan wordt in eerste helft 2017 voorgelegd aan de omwonenden en belanghebbenden. Met de bouwhoogtes wordt aangesloten met de gebouwen die in de omgeving staan. Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangepast omdat in het huidige bestemmingsplan studentenhuisvesting nu niet mogelijk is. De verwachting is dat het plan in 2017 aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De start van de bouw zou in het gunstige geval in de tweede helft van 2018 kunnen starten.

Roelof Naber

Roelof Naber

Op mijn tweede ben ik al in Wageningen komen wonen en na een korte onderbreking van 10 jaar voor een studie rechten en wat eerste werkervaring ben ik in 2014 teruggekeerd. Als student bleek ik in een beschermde wereld te leven die ver weg stond van de dagelijkse problemen die veel gezinnen hadden. Dat leerde

Meer over Roelof Naber