Door Petra van Amersfoort op 13 augustus 2015

Een kijkje bij …… de wijkagent

De wijkagent heeft niet alleen met veiligheid van de buurt te maken maar ook veel met het sociale domein. Voor mij reden genoeg om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden van de wijkagent. Hoe ervaart hij de veranderingen in het sociale domein en en wat doet de wijkagent?

Wijkagent Wiro Pillen ontving mij vriendelijk. We dronken eerst een bak koffie en hadden een informeel gesprek om elkaar wat beter te leren kennen. Het gesprek werd onderbroken omdat de wijkagent een gesprek moest voeren betreft een bemiddeling. In die tussentijd heb ik rustig in de kantine gewacht tot hij klaar was.
Één van de taken van de wijkagent is om te bemiddelen in de wijk om zo bij te dragen aan een veilig omgeving. Hij vormt de ‘ogen en oren’ van de wijk. En uiteraard werkt hij niet alleen maar voert regelmatig overleg met onderwijs, buurtwerkers en gemeente.  De wijkagent terug kwam van zijn bemiddelingsgesprek kreeg ik een rondleiding op het bureau en werd mij veelal uitgelegd hoe of wat men deed en hoe het te werk gaat.

Daarna gingen we met de auto de wijk in. De wijkagent liet mij zijn ronde zien en vertelde wat er speelde in de buurt, waar hij op let en wat hij doet tijdens zijn ronde. We hebben het o.a. over de jongeren gehad die veel op schoolpleinen rondhangen omdat er weinig is waar jongeren overdag binnen terecht kunnen. Over dit punt maken wij ons beide zorgen. Ik zal het zeker inbrengen in de PvdA fractie om te bekijken of en wat we hier aan kunnen doen.

Na de wijkronde kwamen we weer bij het bureau aan en ronde ik mijn bezoek af. Bij het werk van de wijkagent speelt privacy en vertrouwen een grote rol. Vandaar dat ik niet langer ben gebleven zodat Wilco Pillen weer snel aan zijn echte werk kon beginnen. We namen afscheid en ik ging vol waardering en bewondering voor het werk wat ze doen, naar huis .

Ik had al respect voor hetgeen wat ze doen maar dat is nog meer toegenomen naar aanleiding van het bezoek. Ik dank de wijkagent Wiro Pillen dat hij tijd heeft vrij gemaakt voor mijn werkbezoek en dat hij mij zoveel meer inzicht heeft geven in zijn werk.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort