Door Petra van Amersfoort op 28 juni 2015

Een kijkje bij …….. de Pomhorst

Een werkbezoek brengen aan de mensen is erg leuk om te doen. Je hoort veel van iedereen. Zowel leuke en positieve verhalen als minder leuke verhalen . Dat maakt het meelopen om te zien hoe het gaat in de in de praktijk zeer waardevol.
Zo ook het bezoek aan de Huizen van de Wijk. Bij de Pomhorst stond een heerlijke lunch klaar waar ik bij aan mocht schuiven en in gesprek kon gaan met de vrijwilligers. Het was erg gezellig en heel waardevol. Uiteraard kwam ook de sluiting van de Wielenwaag voorbij. Betrokkenen gaven aan dat de vervangende locaties prima voldoen maar dat de ouderen wel de sociale omgeving missen. Met name doordat de activiteiten nu op verschillende plekken plaatsvinden en niet meer in het hart van Wageningen.
Nu staat op dit moment bij de gemeenteraad de kadernota op het programma. Daar in wordt ook de Wielenwaag genoemd. Verwarrend is dat zoals het beschreven staat er voor de ouderen valse verwachtingen worden gecreëerd. Zoals het er nu staat lijkt het of de Wielenwaag terug komt met dezelfde activiteiten.
Dit is echter niet het geval. Het voorstel is om voor ouderen een centrum te openen voor de duur van twee jaar.. Echter zonder terugkeer van de activiteiten die tot 2012 in de Wielenwaag plaats vonden .
De PvdA staat zeker positief tegen de realisatie van een ontmoetingsplek voor ouderen in het centrum van Wageningen. Want de stad is ook van hen. Maar er moeten geen valse verwachtingen gewekt worden.
Duidelijk is dat de sluiting van locatie de Wielenwaag veel ouderen en vrijwilligers bezig houdt. Het zou mooi zijn als de ouderen zelf gehoord worden bij de nieuwe plannen of beter ….. nog voordat er een voorstel ligt in de gemeenteraad. Want ook ouderen zijn mondige, creatieve en ondernemende inwoners van Wageningen.

Na de lunch en het gesprek kreeg ik ook een rondleiding door de tuinen van de Pomhorst. Tussendoor kreeg ik zo veel informatie dat het zeker de moeite waard is om nog eens op bezoek te gaan. Iedereen die ik ontmoet heb, hartelijk dank voor de gezellige en informatieve middag.

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort