Door Roelof Naber op 30 maart 2017

Breng reliëf de Barmhartige Samaritaan terug naar Wageningen!

In een gezamenlijke brief hebben alle partijen in Wageningen aan het college verzocht om de mogelijkheid te onderzoeken voor het terughalen van het reliëf “De Barmhartige Samaritaan”. Het reliëf hing op het pand aan de Generaal Foulkesweg 15 (voormalig ziekenhuis de Hucht) en is bij de sloop van dat pand, op verzoek van betrokken burgers, voorzichtig verwijderd. Het ligt nu opgeslagen bij de eigenaar het Ziekenhuis de Gelderse Vallei te Ede, maar het reliëf moet een nieuwe plaats krijgen in Wageningen.

Het verzoek van de partijen aan het college volgt op de oproep van de heer Canters. Tijdens zijn statafelgesprek met de gemeenteraad heeft hij er voor gepleit om het reliëf terug te halen. Een statafelgesprek geeft bewoners en organisaties in Wageningen de mogelijkheid om een onderwerp dat niet op de agenda staat onder de aandacht te brengen van de gemeenteraadsleden. Het initiatief van de heer Canters krijgt nu een breedgedragen vervolg.

 

Roelof Naber

Roelof Naber

Op mijn tweede ben ik al in Wageningen komen wonen en na een korte onderbreking van 10 jaar voor een studie rechten en wat eerste werkervaring ben ik in 2014 teruggekeerd. Als student bleek ik in een beschermde wereld te leven die ver weg stond van de dagelijkse problemen die veel gezinnen hadden. Dat leerde

Meer over Roelof Naber