Door Petra van Amersfoort op 12 maart 2015

Bezoek aan ’t Oude Bijenhuis

Het Oude Bijenhuis in Wageningen is hèt jongerencentrum voor jongeren van 14 tot 24 jaar.|
Als lid van de fractie voor de PvdA met jongeren en jeugdzorg in mijn portefeuille wil ik graag weten en zien wat ze daar doen, Daarom een bezoekje op een doordeweekse dag in maart.

Ik word welkom geheten door jongerenwerker Alex . We gaan boven aan de tafel zitten met een bak koffie. Alex verteld wat zijn werk als jongerenwerker inhoudt en welke projecten er aanwezig zijn voor de jongeren. Wat een enthousiasme straalt ervan af terwijl hij verteld over de contacten met de jongeren. De activiteiten die de jongeren zelf kunnen en mogen organiseren in het oude Bijenhuis zoals bv een disco. Het op weg helpen van jongeren naar hun toekomst in de brede zin van het woord ! Het sport en spel die de sportcoaches organiseren in de wijken en op scholen. En over de voorlichting op scholen. Prachtig om te horen met hoeveel enthousiasme dit verteld en gedaan word .
Naast het stimuleren en begeleiden van de jongeren in het Oude Bijenhuis gaat Alex ook  de straat op naar de jongeren toe. Hij gaat in gesprek met ze, biedt een luisterde oor of bemiddelt als dat nodig is. Na het gesprek krijg ik als afsluiting van het bezoek een rondleiding in Het Oude Bijenhuis.

Ik vond het een geweldig bezoek met name om te horen hoe goed er ingezet word om de jongeren te ondersteunen. En dat er individueel gekeken wordt welke ondersteuning ze nodig hebben om daar ook direct op te reageren en te handelen. Mooi om te zien dat jongeren in Wageningen een plek hebben waar ze kunnen chillen!
Ga vooral zo door met jullie werk !

 

Petra van Amersfoort

Petra van Amersfoort

Ik ben geboren en getogen in Wageningen . Wageningen is voor mij de stad om te wonen en zou er voor geen goud meer weg willen . Ik ben getrouwd en heb drie prachtige jongens . Ik ben sinds 2008 lid van de Pvda. Vanaf 27 maart 2014 ben ik lid van de fractie en

Meer over Petra van Amersfoort