Afscheid van Mathilde Maijer van gemeenteraad

19 juli 2019

Ik heb dinsdag 16 juli afscheid genomen als gemeenteraadslid. Het was een emotionele avond, maar wel bijzonder fijn dat op die laatste avond er nog zo goed en vol respect voor de verschillen tussen de partijen werd gedebatteerd over de Kadernota. Dat debat was een mooi politiek afscheid. 

De warme woorden van Geert van Rumund, Jan Willem Kamerman en Petra van Amersfoort kwamen daar nog bovenop. Plus de grote groep PvdAers en oud-raadsleden van andere partijen die persoonlijk afscheid kwamen nemen. Dat heeft me goed gedaan. 

Ik heb het raadswerk 13 jaar vol passie gedaan. Overtuigd rood en overtuigd groen. Die twee kleuren horen bij elkaar: het heeft geen zin een fijne samenleving te creëren als intussen de aarde naar de knoppen gaat. En het heeft geen zin de wereld te behouden als mensen er niet fijn kunnen leven. Ik heb vanaf het begin gewerkt aan de verbinding tussen het sociale en het duurzame. 

Ik zal het raadswerk missen. Nooit meer achter dat katheder debatteren, strijden voor mijn idealen, de ander zoeken en vinden in een compromis dat binnen mijn eigen grenzen valt.

Ik ga verder als bestuurder voor Waterschap Vallei en Veluwe, uiteraard weer voor de PvdA. Mijn ideaal blijft hetzelfde: een fijne samenleving voor iedereen in een duurzame gezonde wereld. Een geweldige uitdaging waar ik al helemaal ingedoken ben. 

 

Uiteraard kun je me altijd benaderen over dingen waarvan je denkt dat die het waterschap aangaan. Ik wil graag de PvdA in het waterschap een goede rode kleur geven en stevig verankeren in onze partij. 

 

Tenslotte wil ik iedereen hartelijk danken voor de steun (en de kritiek, want daar leer ik alleen maar van)  de afgelopen jaren. Het was een fijne tijd, soms een moeilijke tijd, en altijd een bijzondere tijd.