Afscheid raadslid Petra van Amersfoort .

30 maart 2018

Vier en half jaar geleden toen duidelijke was dat de gemeente er taken bij kreeg dacht ik misschien moet ik ma de politiek in gaan .. Ze weten daar geen snars van ,maar is de politiek wel wat voor mij . Kletsen kunnen ze maar veder ..weten ze heel niet hoe dat zit in de praktijk met de zorgtaken die erbij komen . Ik ging meelopen en kijken vanaf de tribune …en ja hoor kletsen konden ze zeker de hele avond lang over een fietsenstalling ..dat werd bevestigd ..toch wilde ik veder gaan en ben toen gekozen om vier jaar lang me in te mogen zetten voor de PvdA voor de mensen in wageningen . Het waren mooi jaren , ik heb me met hele plezier ingezet om de mensen te helpen niet alleen beleidsmatig , maar ook vanuit de praktijk . Ik heb veel geleerd van mijn collega’s Mathilde Maijer en hans Theunissen , we waren een goed team met onze fractie plus .dank jullie wel hiervoor ! De burgemeester , de wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden werden , zo kan ik best voorstellen , af en toe gek van mij achter de schermen . Te pas en te onpas stond ik bij hun stoep. Of ze nu in vergadering waren of niet , maar des meer waardering voor hun dat ze dit van mij accepteerde en ook gelijk aan de de slag gingen waar ik dan ook mee kwam . ..jullie allen , mijn collega’s in de raad , de ambtenaren , de bodes , de dames , maar zeker ook de mensen uit de stad , waar ik mee gewerkt heb , die ik geholpen heb , de mensen uit wageningen wil ik bedanken voor hun openheid en gesprekken die ik heb gehad , hun vertrouwen die ze mij hebben geven ! Dank jullie wel .
Ook gaat mijn waardering uit na de griffie , mensen wat die allemaal wel niet doen voor de raad , petje af geweldig . Zonder hun zou het een zooitje worden , dank jullie wel voor jullie hulp en steun de afgelopen vier jaar !
Ik heb met iedereen hier in de raad goed samengewerkt en heel veel plezier gehad . Ik wil iedereen bedanken voor de mooi tijd die ik heb gehad . Had graag veder wilt , maar het houd hierop voor mij .
Ik wil de nieuwe raad een ding meegeven : jullie kunnen straks mooi beleid gaan maken , mooie dingen op papier zetten …maar vergeet niet dat het wel in de praktijk moet werken . De mensen , de stad zijn belangrijker als een stuk papier vergeet hun niet !
Dank jullie wel . En op zijn Waogeningen gezegd :: ajuu he !