5 zetels in Gelderland, 2 in de Waterschappen.

22 maart 2019

5 zetels in Gelderland, 2 in de Waterschappen. Het gevoel dat overheerst na de campagne en de uitslag? Trots. Trots op het team dat de afgelopen weken keihard heeft gewerkt. Maar, ook plezier. Met ongelofelijk veel plezier hebben wij campagne gevoerd op de markt, in de bar van KSV, ’s nachts op straat en tot in de uithoeken van Gelderland. Nergens anders was er zo’n gaaf team op de been als in Wageningen.

Jong, enthousiast, ervaren en bevlogen. Energie was het toverwoord, en energie was er volop. Van gedegen voorbereiding voor het debat tot artistieke vrijheid bij het maken van de posters. Van strakke hulp van de provincie tot de rebelse vrijheid in de krochten van Wageningen. Beproefde methodes van campagne voeren met de rozen, tot nieuwe innovatieve methodieken in de kroeg van KSV. Het oude werd soepel met het nieuwe verbonden en niks was een slecht idee.

Het was duidelijk waar we het voor deden. Meer betaalbare woningen, geen laagvliegers over de Veluwe en keihard knokken om van de plaats 6 voor Jan een verkiesbare plek te maken. Het zijn nu 5 zetels, 6 zullen het waarschijnlijk niet worden, maar er is nog een kleine kans dat al onze energie toch resulteert in een plek voor “de student” in de provincie. Voor “de student”? Nee, voor “de man”. De man die indruk maakte tijdens de debatten en inspireerde door overal te zijn. De man die zijn talent omzette in inspiratie en inspiratie in daadkracht.

De strijd voor een eerlijker Nederland is nog in volle gang. Het FvD als “new kid on the block” claimt zijn overwinning, maar vergeet dat het rode geluid harder klinkt dan ooit. Luid klinkt de rode stem en nog luider zullen wij deze laten klinken. Met het credo “samen” en “verbinden” zal de uil van Minerva tegenspraak ondervinden in de zalvende woorden van de sociaal democratie uit Wageningen.

Wij strijden samen verder. Van Gelderland naar Europa en van Europa door naar de gemeente, samen voor een eerlijker, mooier en linkser Nederland.

Meedoen met het gaafste campagneteam van Nederland? Geef je dan op bij Gerda ([email protected]).